zakrament6Prijave za krst sprejemamo v župnijski pisarni. Otroke krščujemo ponavadi v nedeljo ali po dogovoru tudi v soboto. Za krst je potrebna tudi priprava staršev in botrov. Priporočamo, da se za krst vašega otroka prijavite vsaj mesec prej.

Za odrasle, ki nimajo nobenega ali nimajo še vseh zakramentov uvajanja, obstaja »katehumenat« oziroma priprava na prejem zakramentov. S pripravo odraslih začenjamo po dogovoru. Vabljeni.

zakrament5Zakrament sv. obhajila otroci prejmejo v 3. razredu.

Za odrasle, ki nimajo nobenega ali nimajo še vseh zakramentov, obstaja »katehumenat« oziroma priprava na prejem zakramentov. S pripravo odraslih začenjamo po dogovoru. Vabljeni.

zakrament4Zakrament sv. birme otroci prejmejo v 8. ali 9. razredu.

Za odrasle, ki nimajo nobenega ali nimajo še vseh zakramentov, obstaja »katehumenat« oziroma priprava na prejem zakramentov. S pripravo odraslih začenjamo po dogovoru. Vabljeni.

zakrament1Za zakrament zakona je priporočljivo, da se zglasite v pisarni, vsaj 3. mesece pred poroko. Še prej pa je treba urediti vso dokumentacijo in opraviti pripravo na zakon, za kar je potreben čas.

Poroke so običajno ob sobotah, vendar tudi po dogovoru.

zakrament3Spoved je zakrament, dejavno znamenje Božjega usmiljenja in odpuščanja. Pri spovedi položimo pred Boga svoje slabosti, grehe, svojo majhnost, nemoč in ga prosimo, da se nas dotakne s svojo rešilno in zdravilno močjo. Gre torej za osebno srečanje z Bogom. "Bog namreč svojega Sina ni poslal na svet, da bi svet sodil, ampak, da bi se svet po njem rešil!" (Jn 3,17). Vidno znamenje Božje navzočnosti, navzočnosti Jezusa Kristusa, ki na nas polaga svojo rešilno roko je duhovnik spovednik, ki posluša in podeli odvezo.
Spoved vključuje:
• dobro pripravo
• priznanje grehov
• kesanje nad storjenimi grehi
• želja, da popravim storjeno krivico, da se poboljšam
• odvezo, ki jo podeli spovednik duhovnik
• pokoro, ki jo opravim po spovedi in jo dobim med obredom
• in končno zahvalo Bogu za njegovo usmiljenje, odpuščanje, dobroto.


MOLITEV ZA IZPRAŠEVANJE VESTI
O Bog, kličeš me iz teme v svojo čudovito svetlobo, od laži k resnici, iz smrti v življenje. Podari mi svojega Svetega Duha, ki naj odpre moja ušesa in opogumi moje srce, da bom spoznal, kako je z meno, in se trdno držal tvoje poti ter zares živel kot kristjan. Amen.

ZAHVALA ZA SPRAVO
Vem, Gospod, da po tej spovedi ne bo vse čisto drugače v mojem življenju. Zaupam pa, da me ti nikoli ne zavržeš in da mi v občestvu Cerkve spet naklanjaš svoj mir, četudi ne uspem v vsem, kar sem sklenil. Hvala ti, Gospod, da smem tako upati. Hvala ti, ker si ti vzel nase našo krivdo, in hvala ti, ker tvoje usmiljenje v Cerkvi dalje živi. Amen.

Kontakt

Župnijski urad Dornava

Dornava 128a
2252 Dornava, Slovenija

+386 (0)2 755 07 51

  +386 41 752 395

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Bogoslužje

  • Maše ob delavnikih (zimski čas) so ob 18.00 uri.
  • Nedeljske maše (zimski in poletni čas): ob 8.00 in 10.00 uri.