PRAZNIK SV. DOROTEJE

ŽEGNANJE

12. MAREC 2023

 

SPOŠTOVANI FARANI!

Prišel je čas, ko smo po nekaj letih priprave pristopili k obnovi strešne kritine na zvoniku. Danes, na god sv. Doroteje – zavetnice župnijske cerkve, to opravljeno delo blagoslavljamo in ga nekako dajemo v uporabo. Prepričani smo, da bo nova  streha na zvoniku dolgo časa služila svojemu namenu. Ko smo pridobili vsa soglasja od odgovornih institucij, smo pristopili k izvedbi. Začela se je posebna akcija. To je zbiranje denarnih sredstev. Predračuni so pokazali, da v župnijski blagajni nimamo dovolj denarja za obnovo in redno poslovanje župnije z vsemi stroški. Predvideno delo je bilo ovrednoteno okrog 16.000,00 €. Nabiralna akcija je bila uspešna. V manj kot v dveh mesecih in pol smo zbrali 20.197, 00 €.

Bilo je 94 darovalcev, ki so zapisani v posebni knjigi. Med njimi naj omenim na prvem mestu g. Franca Šegula, ki je poskrbel, da plačilo obnove ne bo težava. Prispevek za obnovo zvonika smo pridobili tudi na razpisu Občine Dornava. Izračuni so bili na koncu manjši, saj je g. Janez Zver, ki je bil glavni koordinator del, s svojim darom to zadevo krepko znižal. Ostalo je kar nekaj denarja in odločili smo se, da bomo v učilnici namestili nova okna in tudi vrata, ki so v slabem stanju. Tako bomo preostali denar koristno »zapravili«. Bogu hvala in vsem vam, velikodušni darovalci!

Da ne gre v pozabo. Delo na zvoniku sta izvedla pod vodstvom Janeza Zvera - Hermes GP, d.o.o. Ptuj, Dornava 56 a – še druga dva izvajalca; Krovstvo in kleparstvo Josip Strelec, Dravinjski vrh 1, Videm pri Ptuju in Emmo d.o.o. Alen Motaln, Ješenca 80, Rače.

Na drugi strani lista je nekaj fotografij, ki prikazujejo gradbena opravila na zvoniku.

p.Slavko Stermšek, župnik in ŽPS

 

 

 

 

Kontakt

Župnijski urad Dornava

Dornava 128a
2252 Dornava, Slovenija

+386 (0)2 755 07 51

  +386 41 752 395

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Bogoslužje

  • Maše ob delavnikih (zimski čas) so ob 18.00 uri.
  • Nedeljske maše (zimski in poletni čas): ob 8.00 in 10.00 uri.